vrijdag 26 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : CKV en VV Nieuwerkerk lijden eerste Nederlaag, Zwarte banden bij Jungshin Kwan

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B speelde Moerkapelle gelijk met 2-2 nadat ze hun 0-2 voorsprong kwijt waren geraakt in en tegen Linschoten voor doelpunten van van Dam en Koorevaar.  In diezelfde klasse had Moordrecht het geluk dat SIVEO’60 uit Zegveld een eigen doelpunt maakte en de wedstrijd in 1-1 eindigde. Volgende week staat de derby Moerkapelle tegen Moordrecht op het programma. In de vierde klasse F leed v.v. Nieuwerkerk de eerste nederlaag van het seizoen, na een achterstand kwam Nieuwerkerk terug door Treffers maar Gouderak trok met 2-1 de overwinning naar zich toe.
In de zondag eerste klasse B heeft Groeneweg uit Zevenhuizen het erg zwaar, nog steeds heeft de formatie van trainer van Beek geen overwinning kunnen pakken en ook thuis tegen Moerse Boys uit Zundert verloor Groeneweg met 2-4. De doelpunten van Groeneweg werden gemaakt door Zuierveld en Eckhardt

Korfbal
CKV Nieuwerkerk verloor zaterdag de eerste punten van het seizoen. Swift uit Middelburg was een maatje te groot en won dik verdiend met 15-20 na een 5-11 ruststand en een 5-13 tussenstand vlak na rust. Onder toeziend oog van veel publiek zat het er voor Nieuwerkerk eigenlijk geen moment in. Nieuwerkerk oogde wat gespannen en haalde qua spel niet haar niveau van de laatste weken. Dat was ook de verdienste van Swift. De Zeeuwen waren, zeker de eerste helft, feller en gaven meer druk in defensief opzicht. Via 4-6 liep Swift in de laatste vijf minuten van de eerste helft uit naar 5-11. Toen het na rust gelijk 5-13 werd, was de wedstrijd beslist. Nieuwerkerk had een korte opleving die leidde tot 11-14 en 12-15.
De IJsselvogels uit Moordrecht wisten weer niet te winnen en verloren in Zoetermeer nipt van Phoenix met 10-9. Hierdoor staan de IJsselvogels nu strak onderaan met 0 punten uit 6 wedstrijden,

Volleybal Heren
In de topdivisie  speelde de Zevenhuizense heren van CAS CRM/ZVH in Rijswijk tegen titelkandidaat Inter Rijswijk. Na een spannende strijd moest ZVH toch in Rijswijk hun meerdere erkennen. Via de setstanden 22-25, 25-12, 25-21 en 25-23 werd de wedstrijd met 3-1 door Inter Rijswijk gewonnen en keerde CAS CRM zonder punten naar huis.
In die zelfde Topdivisie speelde Maatwerkers VCN  uit tegen Reflex Kampen.  Na een droomstart met een 0-2 voorsprong in sets (26-28, 22-25)  leek het alsof Maatwerkers VCN niet meer de energie kon brengen
Volleyballend waren de teams nog meer dan aan elkaar gewaagd, echter zorgde de servicedruk van Kampen voor het grote verschil. Met 25-20 en 25-16 stond het in sets gelijk.Ondanks verwoede pogingen om nog twee punten mee te nemen ging de laatste set naar Kampen : 15-10.

Volleybal Dames
De eerste set werd scherp begonnen echter door met name fouten van de kant van Laudame Financials VCN dames 1 kwam Veracles weer steeds dichter bij. Dit was eigenlijk het hele beeld van de eerste twee sets van de wedstrijd. Laudame Financials dames 1 kwam op een aantal punten voorsprong en maakte dan enkele fouten waardoor Veracles weer terug kwam en het weer gelijkspel werd. Echter kon VCN dames 1 het aan het eind van de set wel steeds afmaken. werden drie sets mee naar huis genomen die gewonnen werden met respectievelijk 20, 18 en 14 punten tegen. Dit maakt de lange reis vanuit Gronignen naar huis zeker goed!
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag voor het eerst thuis in Swanla tegen het Utrechtse team USV Protos.  Het Zevenhuizense team startte goed maar kon het niet verhelpen dat de gasten toch met een 3-1 (25-23, 16-25, 18-25, 19-25) overwinning naar huis gingen.
Foto boven : Dames van Jumbo ZVH :  André Dirks

Taekwon-do
Op zaterdag 13 oktober werden er bij Taekwon-Do club Jungshin Kwan uit Nieuwerkerk aan den IJssel de nodige examens afgenomen en toonden de leden hun vorderingen. ’s Ochtends was er voor de jongste leden (van 4 t/m 7 jaar) de Kidsdag. Onder het toeziend oog van alle meegekomen ouders en grootouders lieten zij op speelse wijze zien waar ze de afgelopen maanden op hebben getraind. Ook de ouders werden hierbij de mat op gevraagd en zo mochten zij aan den lijve ondervinden hoe goed deze Kids al zijn.
In de middag was het tijd voor de groep leden van 8 jaar en ouder. Op onderdelen als stijlpatronen, sparren, zelfverdediging en breken demonstreerden deze leden hun vooruitgang en kwaliteiten voor de examencommissie. Hoogtepunt van de dag was het zwarte band examen van Inge de Zeeuw en Victor de Vogel. Zij sloten met dit examen hun periode als gekleurde bander succesvol af en mochten na afloop de felbegeerde zwarte band omknopen. Een mooie mijlpaal voor zowel hen persoonlijk als voor de club! In totaal behaalden 44 leden hun volgende graad

Op de foto Inge en Victor op het onderdeel breken

Kampioenengalerij

Deze week de D1 en de E1 van CKV Nieuwerkerk.

Uw bericht in deze rubriek of bijzonder sportnieuws? sport@gouweijsselnieuws.nl

Jeu de Boules
Op 13 oktober speelde JBC Nieuwerkerk de tweede ronde van de Nationale Petanque Competitie, beter bekend als de NPC. Deze ronde werd door verschillende teams afgesloten met zeer veelbelovende resultaten. Het tweede en derde team wonnen met respectievelijk 8-0 en 5-3. Drie teams ontvingen hun tegenstanders op Sportpark Dorrestein. Opvallend aan deze spelronde, was dat de wedstrijden buiten werden gespeeld. “De NPC is in principe een binnentoernooi, maar we konden het mooie weer natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan!” stelt voorzitter Wilco Dekker.

Twee andere teams speelde deze ronde uit. Het vierde team speelde gelijk in Den Haag. Op de petanquebaan in Waddinxveen was het vijfde team te sterk van haar tegenstander. Helaas heeft de Nederlandse Jeu de Boule Bond nog geen ranglijsten opgemaakt. Daardoor zijn de prestaties nog niet helemaal inzichtelijk. “Het blijft nog even spannend”, lacht de voorzitter.