8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Nieuw in Nieuwerkerk! Leer programmeren in de bieb bij de Coderdojo

Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan op zaterdag 17 november naar de Bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel en word een echte programmeer-ninja!

Dacht je dat de Bibliotheek alleen maar boeken had? Zeker niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens één van de dojos. Coderdojo is een wereldwijd netwerk van een door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo’s. Tijdens een dojo kun je leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus. Deelname is gratis en uiteraard zijn je ouders ook welkom. De Bibliotheek beschikt over laptops waarop je kunt werken maar uiteraard mag je ook je eigen apparaat meenemen.

Met CoderDojo is programmeren een leuke, sociale ervaring. Je ontmoet allerlei jongeren waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de Bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw bouwsels. Je gebruikt open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kids die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo heeft slechts één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”

Binnenkort zal de organisatie de officiële uitnodiging tot het event openstellen dus houd de media en de website van de bibliotheek in de gaten!

Ben je nog op zoek naar een leuke afwisselende tijdsbesteding? De vrijwilligers van de Coderdojo zijn nog op zoek naar een paar enthousiaste collega’s. Dus hou je van programmeren, computers en dat soort dingen en lijkt het je een mooie uitdaging om dit op de jeugd van Nieuwerkerk over te brengen? Informatie en/of aanmelden kan bij Elja Franken > efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl

Advertentie