Moordrecht getagd door landelijke fietsverlichtingsactie

Het zal de gebruikers van de fietsomleidingsroute die morgen in Moordrecht in gebruik wordt genomen hopelijk niet ontgaan. Op diverse punten langs de route zijn tags geplaatst om fietsers er vooral aan te herinneren bij slecht zicht hun fietsverlichting aan te zetten. De tags zijn geplaatst door een betrokken inwoner van Moordrecht in het kader van een landelijke actie van de ANWB om de zichtbaarheid van fietsers te vergroten.

Door werkzaamheden aan het Oosteinde zal vanaf maandagochtend 29 oktober al het fietsverkeer richting Gouda over de Schielands Hoge Zeedijk Oost worden geleid vanuit Moordrecht in plaats van over het fietspad onder aan de dijk. Om er voor te zorgen dat de vele fietsers, die gebruik maken van dit traject, er in ieder geval aan denken om in het donker of bij slecht zicht overdag hun fietsverlichting aan te zetten, heeft een inwoner van Moordrecht bij de ANWB materialen aangevraagd om mee te doen met de actie “zet je licht aan”.

De man, die jarenlang beroepsverkeersregelaar is geweest en actief is als vrijwilliger van VVN, kreeg in het kader van deze actie lettersjablonen en afwasbare spuitkrijt opgestuurd om hiermee tags op het wegdek te kunnen plaatsen. De tags verdwijnen na enkele weken vanzelf van het wegdek door weers- en verkeersinvloeden.

De ANWB heeft door het hele land mensen opgeroepen om mee te doen met de “zet je licht aan” actie, door veel instanties, bedrijven en leden is hier ook gehoor aan gegeven. Meerdere brandweerkorpsen, politieteams, sportverenigingen en bedrijven gingen het asfalt te lijf met de gekregen mallen en krijtverf. Het tijdstip van de actie was dit weekend gekozen in verband met de overgang van de zomer- naar de wintertijd, waardoor het in de avond vroeger donker is en vooral veel kinderen ineens weer in het donker van en naar hun (sport)vereniging moeten fietsen

Dat ook particuliere ANWB leden hun steentje kunnen bijdragen bleek dus wel in Moordrecht. Het is te hopen dat de fietsers die de waarschuwingstags zien, ook de daad bij het woord voegen en goed verlicht de drukke omleidingsroute over de dijk gaan volgen.