8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Scholieren groep 8 van PWA rijden opvallend naar ‘reserveschool’

De scholieren van groep 8 van de Prins Willem Alexanderschool in Nieuwerkerk zijn tijdens de komende donkere dagen extra goed zichtbaar. De scholieren krijgen namelijk, vanwege ruimtegebrek, geen les op hun eigen locatie (Dieze/Donge) maar in het gebouw aan de Goudmos in Nieuwerkerk. Dat betekent een dagelijkse fietstocht van Dieze naar Goudmos en terug, ook in de naderende donkere dagen.

VVN Zuidplas heeft op 11 oktober de fietsen van deze leerlingen gecontroleerd op juiste verlichting. 2 Leerlingen moesten de koplamp opnieuw laten voorzien van batterijen, verder zijn alle fietsen goedgekeurd. Na de keuring heeft VVN een filmpje vertoond waarin een veilige route werd getoond om van Donge/Dieze naar het Goudmos te gaan. Bijna de gehele route zitten de kinderen ‘in de voorrang’.

Omdat niet alleen goede verlichting belangrijk is, maar reflectie ook heel veel bijdraagt aan goede zichtbaarheid, hebben de kinderen van VVN Zuidplas een reflectiehesje in bruikleen gekregen, waarmee ze erg goed zichtbaar zijn. Dit hesje mogen ze naar school gebruiken, maar ook naar sport of naar de winkels. De hesjes zijn beschikbaar gesteld door gemeente Zuidplas in het kader van ‘Maak een punt van nul‘.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg