8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Op de fiets? Zorg dat je gezien wordt!

De herfst heeft even op zich laten wachten, maar na het ingaan van de wintertijd wordt het weer toch enigszins onstuimig. En met het ingaan van de wintertijd is het ook donkerder of juist lichter op de momenten dat we dat niet gewend waren!

De komende tijd zullen fietsers die naar hun werk of school fietsen, en weer terug, vaak in het donker rijden. Dit is dan ook precies de periode, waarin veel fietsers slachtoffer worden van aanrijdingen, met name omdat ze slecht te zien zijn.

Zorg als fietser voor lichtgekleurde reflecterende kleding, zorg dat je licht werkt en schakel het in, en vertrouw er niet op dat automobilisten je wel zien.

De politie laat weten dat er nu al in onze gemeente gecontroleerd wordt op ontbrekende fietsverlichting en dat hiervoor bekeuringen worden uitgeschreven. Het boetebedrag bedraagt maar liefst € 55.

De ANWB heeft onlangs spuitbussen beschikbaar gesteld aan particulieren, om op straat aan te geven dat fietsers beter hun licht kunnen inschakelen, zie ook deze actie van een inwoner van Moordrecht.

Later dit jaar zullen de Fietsersbond en VVN Zuidplas, samen met de politie, acties houden om alle fietsers aan te sporen om goed verlicht op weg te gaan.

Advertentie