8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Voorbeschouwing volleybalderby der lage polders : VCN tegen ZVH

Op het een na hoogste niveau van het volleybal in Nederland spelen  aankomende zaterdagavond  17 november de ploegen van Maatwerkers VCN (Capelle/Nieuwerkerk) en CAS-CRM ZVH (Zevenhuizen) tegen elkaar. Beide teams hebben een goede start gemaakt waarbij ZVH tweede en VCN vierde staat in de ranglijst. ZVH is vanuit de eredivisie als doorstart van Nesselande in de topdivisie gekomen. VCN werd kampioen en promoveerde naar de topdivisie. Beide clubs liggen vlak bij elkaar en daarom heeft Gouwe IJssel Nieuws een voorbeschouwing gemaakt met wat vragen aan beide teams.

Beide teams geven aan klaar te zijn voor de derby. VCN licht wel toe dat het team moest wennen aan het hogere niveau van de topdivisie. Toch weet de club een nette vierde plek te bezetten maar ziet de derby ook  als  een prachtige graadmeter om te kijken waar VCN precies staat. ZVH is compleet en heeft geen blessures,  na het zware vorige seizoen kampte VCN met blessures maar stroomt de ziekenboeg langzaam weer leeg. Zo is Roland Mijnans weer inzetbaar en zit Thomas Tournier ook weer bij de selectie.

Ik denk dat het publiek uit Capelle en Zevenhuizen de grote winnaars zullen worden en dat het een spannende strijd gaat worden.

Kristian van der Wel Trainer Coach CAS CRM – ZVH

Op de vraag wie gaat winnen durft VCN te roepen dat ze gaan winnen daar waar ZVH iets voorzichtiger is,  VCN : VCN natuurlijk! Al zijn we er ons helemaal van bewust dat Zevenhuizen de favoriet is. Zij spelen al langer op dit niveau en staan ook terecht 2e. Het scheelt echter maar een puntje en een derby is – hoe cliché ook – altijd een wedstrijd op zich.   ZVH is voorzichtiger :” Wie er gaat winnen is nog een open vraag, die zaterdag pas beantwoord zal worden. Beide team spelen in de Topdivisie mee  in de Top en Maatwerkers/VCN staat slechts met één punt achter CAS CRM op de ranglijst, CAS CRM ZVH heeft na de laatste wedstrijden veel vertrouwen getankt en zullen er alles aan doen om dit waar te maken. Maar VCN heeft het thuisvoordeel wat van belang kan zijn en niet te onderschatten is..Ik denk dat het publiek uit Capelle en Zevenhuizen de grote winnaars zullen worden en dat het een spannende strijd gaat worden.”

De redactie was wel benieuwd of er nog geheime wapens in spel komen, ZVH laat weten dat als dat het geval is dat natuurlijk wel geheim moet blijven en VCN laat ons weten dat er geen geheime wapens zijn maar het strijdplein wel erg geheim is.

De derby der lage polders is zaterdagavond in sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel om 19:30 uur, de toegang is gratis.

Foto : André Dirks / ZVH

Advertentie