8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

1.000.000 artikelen gelezen op Gouwe IJssel Nieuws vanaf start

Op 18 november 2018 is het miljoenste artikel gelezen op de website van Gouwe IJssel Nieuws. De mijlpaal is bereikt sinds de oprichting in juni 2017. In totaal kwamen er tot nu toe ruim 600.000 bezoekers die gezamenlijk 1.000.000 keer een artikel lazen. Gouwe IJssel Nieuws is opgericht door een aantal nieuwsmakers die later versterkt werden door een aantal extra vrijwilligers.  Inmiddels is Gouwe IJssel Nieuws een constante factor in de nieuwsvoorziening voor Zuidplas en Waddinxveen waarbij ook Rotterdam Nesselande en het Goudse Westergouwe worden meegenomen.

Gouwe IJssel Nieuws brengt een mix van politiek, sport, 112, cultuur en algemeen nieuws en heeft als doel vooral onderscheidend te zijn. Daarom neemt de redactie niet altijd persberichten klakkeloos over maar willen de medewerkers zelf nieuws maken. Dat doen we door naast het schrijven ook gebruik te maken van fotografie en film maar ook slim gebruik van sociale media is een belangrijke factor bij het succes van de website.

De meest gelezen artikelen gaan over het drama van een vermist meisje in 2017 in Moordrecht en een Litouwse chauffeur die veel schade in een woonwijk van Moordrecht maakte. Nieuws dat mensen raakt wordt veel veel gelezen. Recent voorbeeld is de berichtgeving over het veel te korte leven van jongerenwerker Anton. Ook nieuws over praktische zaken zoals het al dan  niet rijden van bussen of treinen door ongevallen of stakingen krijgt veel aandacht van de lezers.

De redactie heeft momenteel een team van 5 mensen en is op zoek naar versterking van het team. Vooral mensen met connecties in Moerkapelle en Waddinxveen zijn meer dan welkom. De medewerkers van 112 Gouwe IJssel werken vanuit de filosofie dat de activiteiten moeten kunnen passen in het leven van de vrijwilliger, niet als een verplichting. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@gouweijsselnieuws.nl.

Advertentie