1.8 C
New York
zondag 19 januari 2020

Fracties Zuidplas hebben voorkeur voor waarnemende burgemeester na vertrek van Kats

Op woensdagavond 21 november zijn de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad bij elkaar gekomen. Hierbij is besloten dat Ferry van Wijnen (VVD) de voorzitter gaat worden van de vertrouwenscommissie en kartrekker van het proces ; hij vertelt :  “We hebben ook gesproken over of er een waarnemend burgemeester moet komen of niet en daar waren alle fractievoorzitters het over eens. Op 12 december komen de fractievoorzitters en de commissaris van de koning bij een om over dit onderwerp te praten. Een waarnemer aanstellen moet snel gebeuren met alle opgaven die ons wachten met daarboven op ook nog de aanstellen van de gemeentesecretaris.”

Als de waarneming is geregeld zal er met de vertrouwenscommissie een profiel worden opgesteld waaraan de burgemeester moet voldoen. In deze commissie zit een lid van iedere partij in de gemeenteraad maar deze werkt wel geheim. Toch worden de inwoners betrokken bij het maken het profiel : “We willen hierin niet alleen de gemeenteraad, het college en de ambtenaren bij betrekken maar zeker ook alle inwoners en het maatschappelijke middenveld. Een goede waarnemer geeft ons de tijd een zorgvuldig proces te lopen om de juiste keuze te maken voor een nieuwe burgemeester. Maar we willen wel de snelheid erin houden!” aldus van Wijnen.

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg