8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Beroemde musical regisseur Mark van Haasteren geeft masterclass in Zuidplas

Op 27 november gaf regisseur Mark van Haasteren aan leerlingen van de acteerstudio Zuidplas in Swanla een masterclass ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Deze door hem geregisseerde musical toert momenteel door de Nederlandse theaters. Eerder regisseerde hij o.a. De Sprookjessprokkelaar en De gelaarsde kat voor Efteling Producties en was hij kinderregisseur bij o.a. Miss Saigon en Annie.

Leerlingen van de Acteerstudio Zuidplas, een initiatief van de Nieuwerkerkse dramacoach Esther Erdtsieck-Blaaser, hadden enkele weken van tevoren een scène uit het originele script ontvangen en moeten voorbereiden. Tijdens de eenmalige masterclass werden de leerlingen, zowel de jongerengroep als de volwassenen, geregisseerd door van Haasteren zoals hij dat ook in zijn professionele producties doet. Ook vertelde hij over wat een regisseur voor precies  werk doet tijdens een productie en deed een aantal speloefeningen met de spelers. De spelers genoten van deze kans om met deze professional te werken.

Advertentie