Politie zoekt getuigen na ongeregeldheden nieuwjaarsnacht in Moerkapelle

De politie is op zoek naar getuigen naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de nieuwjaarsnacht in Moerkapelle. Nadat er zwaar vuurwerk naar de  brandweer en politie werd gegooid moest uiteindelijk de ME ingezet worden in het dorp met 4.000 inwoners.

De politie noemt het in een verklaring “Niet te verteren” dat de brandweer en politie met vuurwerk zijn bekogeld. Eerder noemde burgemeester Kats de gebeurtenissen in Moerkapelle “Laakbaar gedrag van een groep minkukels”.

Tijdens de nieuwjaarsnacht heeft de politie drie personen in Moerkapelle kunnen aanhouden. De politie is nu op zoek naar andere personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het vernielen van publieke eigendommen en het gooien van vuurwerk naar de hulpdiensten. De politie roept getuigen op om zich te melden bij de politie. Ook foto’s en filmpjes die gemaakt zijn van de ongeregeldheden ontvangt de politie graag.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Een melding kan ook gedaan worden via Misdaad anoniem via telefoonnummer 0800-0700.

Foto boven: Jacoline Rog