Eerste opening oudheidkamer Moordrecht in 2019

Zaterdag 12 januari a.s. is de Oudheidkamer “Het Weeshuis” in Moordrecht weer voor alle belangstellenden open. Naast de vaste tentoonstelling “Sport in Moordrecht”, met onder andere (jeugd-)voetbalschoenen van Memphis Depay en voorwerpen van diverse sportverenigingen, is deze maand ook aandacht voor voorwerpen van ruitersportvereniging De Zuidplasruiters. Zij hebben o.a. plakboeken, vaandels en ook het hoedje van trainer mijnheer van den Berg in bruikleen gegeven.

De Zuidplasruiters hebben extra materiaal ter bruikleen gegeven

Van de nazaten van het domineesechtpaar Kalkman ontving HVM vrijwilliger Henk van Kerkhof een speciale ‘Thank You’-penning als dank voor zijn intensieve speurwerk dat leidde tot de postume toekenning van de Yad Vashem-onderscheiding. Deze penning is ook aanstaande zaterdag te bezichtigen in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Moordrecht aan het Westeinde.

Henk van Kerkhof met de Thank You penning

Niet alleen kan men voorwerpen bekijken, er zijn ook tientallen fotoboeken van andere sportverenigingen in te zien en bij de touwbaan kan men gratis een touwtje draaien. Ook erg leuk voor de kinderen. Men kan er ook voor kiezen het jubileumboek ter gelegenheid van het 25 jarige bestaan “Moordrecht van Toen” ter plekke te kopen (€ 12,50). Zo kan men thuis nog meer lezen over de geschiedenis van Moordrecht.

De oudheidkamer is te vinden in het weeshuis, Westeinde 1 , ingang achterom in Moordrecht. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis.