Zuidplas zoekt stembureauleden voor verkiezingen

De gemeente Zuidplas zoekt voor woensdag 20 maart 2019 (provinciale staten en waterschap) en op donderdag 23 mei 2019 (Europese verkiezingen) enthousiaste mensen voor onze stembureaus in de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oud Verlaat en Zevenhuizen. Deze stembureauleden worden per groep geleid door een voorzitter. Afgelopen week heeft de gemeenten met de kandidaatvoorzitters reeds gesproken en deze zijn ook nu aangesteld per stembureau. De gemeente Zuidplas heeft meerdere maatregelen genomen om zo de uitslag uiterlijk 23:30 uur klaar te hebben in plaats van het eerdere nachtwerk.

De gemeente Zuidplas biedt de leden een kijkje achter de schermen bij de verkiezingen, een hele leuke dag met gezellige stembureaulid-collega’s, goede verzorging van eten en drinken en een royale belastingvrije vergoeding.

Voor alle stembureau’s behalve in Oud Verlaat gelden de volgende vergoedingen :

Lid groep 1 (07.00 uur – 15.00 uur) 70 euro
Lid groep 2 (15.00 uur – einde telling) 90 euro
Teller (21.00 uur – einde telling) 35 euro.

Op het stembureau “De Vierkap” in Oud Verlaat bedraagt de vergoeding 110,00 euro, hier is maar 1 groep die van 13:00 uur tot einde telling actief is. Inschrijven kan via de gemeentepagina over verkiezingen.

De leden van een stembureau mogen tijdens de stemming geen blijk geven van hun politieke voorkeur. Vanaf 2019 zullen wij geen gemeenteraadsleden meer inzetten bij alle verkiezingen. Een aantal van de gemeenteraadsleden zijn namelijk lid van politieke partijen die ook mee doen aan andere verkiezingen dan de gemeenteraadsverkiezingen.