8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Wethouder Schuurman aan de slag met extra geld verkeersveiligheid

Wethouder Schuurman van de gemeente Zuidplas is hard aan de slag met het extra geld om de verkeersveiligheid in Zuidplas te verbeteren. Hij kreeg bij de begrotingsbehandeling een budget van 200.000€ eenmalig en jaarlijks 100.000€ om maatregelen te nemen welke het aantal slachtoffers moet verminderen. Er wordt nu een plan van aanpak gemaakt voor de gemeenteraad met welke maatregelen er genomen kunnen worden.

´Het draait hier om twee pijlers, een gaat om fysieke maatregelen die je kan nemen en de tweede gaat vooral om gedrag van verkeersdeelnemers zoals bijvoorbeeld een bewoner die de buurt kent en 80 in plaats van 30 rijdt blijft levensgevaarlijk gedrag” vertelde de wethouder tijdens de maandelijkse persconferentie tegen de pers.

In het plan van aanpak zijn ook meldingen over verkeer die bij de gemeente zijn binnen gekomen meegenomen net als eerdere onderzoeken. Zo werd er in 2015 aan VVN Zuidplas, politie, fietsersbond en inwoners gevraagd de gevaarlijkste plekken voor fietsers op te geven. Deze zijn door XTNT verwerkt tot een top 20 van gevaarlijke punten waarbij het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel op nummer 1 stond.

Schuurman wil blijven inzetten op een totaal van 0 slachtoffers per jaar in het verkeer. Dat zijn missie moeilijk is snapt hij wel  : “voor de statistieken telt de A20 ook mee en daar hebben we als gemeente geen invloed op. Maar op wegen die wij beheren als Zuidplas gaan we ons maximaal inzetten!” aldus de wethouder. Scbuurman is niet voor niets ambassadeur van “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers“.

Wethouders Schippers en Schuurman tbv actie Maak een punt van nu verkeersslachtoffers

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg