Gemeente Zuidplas wordt ambassadeur van ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’.

Als eerste gemeente vervult Zuidplas een dubbel ambassadeurschap. Daarmee zet de gemeente zich in voor zowel de inwoners van Zuidplas als voor haar medewerkers. Jan Willem Schuurman, wethouder Verkeer&Vervoer kreeg op 4 december daarvoor een speciale toolkit en een banner uitgereikt door wethouder Kirsten Schippers van de gemeente Waddinxveen. Schippers is ambassadeur van de regio Midden-Holland voor de campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers.’

Wethouder Schuurman benadrukte het belang van nul verkeersslachtoffers. In de begroting van 2019 heeft hij voor het verbeteren van de verkeersveiligheid een extra budget van 200.000€ gekregen en daarna 100.000€ structureel. Schuurman roemde ook de acties die hij met Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas doet. De aankomende tijd is er weer veel aandacht voor de verlichting op de fietsen bij scholen en verenigingen. Maar hij riep ook op dat bedrijven en organisaties in Zuidplas aansluiten bij dit initiatief van maak een punt van nul verkeersslachtoffers!

Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. De meeste ongelukken gebeuren door gedrag van verkeersdeelnemers zelf, zoals onoplettendheid, te hard rijden en slecht zichtbaar op de fiets. De wethouder komt zelf elke dag, tenzij afspraken ver weg, op de fiets naar het gemeentehuis. Vandaag konden de ambtenaren ook hun fiets laten nakijken op onder andere fietsverlichting door een popup werkplaats van een fietsenmaker en daar werd goed en dankbaar gebruik van gemaakt.