Groep 8 scholieren denken mee over nieuwe burgemeester

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Zuidplas gaan meedenken over hoe zij denken hoe de nieuwe burgemeester moet zijn. Dat bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering op 22 januari toen Van Wijnen dit bekend maakte. De leden van de kindergemeenteraad kregen allemaal een stapel formulieren mee om dit in de klas verder uit te werken.

De gemeente heeft inmiddels een formulier opgesteld waarmee inwoners ook hun mening kunnen geven. Deze gegevens worden verder verwerkt in de profielschets die ook door de fractievoorzitters van de gemeenteraad wordt opgesteld. Tijdens de raadsvergadering van 4 maart moet deze gereed zijn en wordt er een nieuwe vertrouwenscommissie opgesteld waar Van Wijnen voorzitter van zal worden. Bedoeling is dat elke politieke partij een vertegenwoordiger heeft in deze commissie.

De profielschets wordt doorgenomen met de commissaris van de Koning, de heer Smit. Als de schets gereed is kunnen mensen gaan solliciteren op de vacature. De commissaris maakt een grove selectie met de commissie en uiteindelijk blijven er 2 kandidaten over. Van Wijnen hoopt dat als het tijdspad wordt gehaald er voor de zomer al een keuze is gemaakt en dat op 30 september de be√ędiging kan plaatsvinden.

Tot die tijd zal Servaas Stoop als waarnemend burgemeester optreden. Gisteren kreeg hij de zware last van de keten omgehangen door loco burgemeester Verbeek en kinderburgemeester Marlou Opschoor bood Stoop aan dat als hij vragen had, hij altijd haar kon mailen of appen.