Inwoners Zuidplas kunnen meedenken over het profiel voor een nieuwe burgemeester

De gemeenteraad gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester voor Zuidplas. Hiervoor stelt de vertrouwenscommissie, met als beoogd voorzitter raadslid Ferry van Wijnen, een profielschets op. Inwoners kunnen meedenken over dit profiel door een enquête in te vullen. Hierin kan worden aangegeven wat voor persoon de nieuwe burgemeester moet zijn en welke eigenschappen hij of zij moet hebben. Ook kan een persoonlijke noot worden toegevoegd. De raad kiest voor deze manier om zoveel mogelijk reacties te krijgen. De profielschets wordt begin maart vastgesteld.De enquête is in te vullen via de website van de gemeente: http://www.zuidplas.nl/onzeburgemeester

Ook zal de enquête worden gepubliceerd op de gemeentepagina in Hart van Holland van 23 januari en worden verspreid via de social media kanalen (Twitter, Facebook) van de gemeente.

Dinsdagavond is de kinderraad uitgenodigd tijdens de raadsvergadering om 19.30 uur (Kamerlingh Onnesstraat 4, Nieuwerkerk a/d IJssel). Ook de kinderraad helpt mee om een nieuwe burgemeester te vinden. Hiervoor heeft de kinderraad een kinderenquête opgesteld die zij zelf verspreidt.

Nadat de profielschets is vastgesteld en gepubliceerd, zal de selectieprocedure starten. Het hele proces om te komen tot een nieuwe burgemeester duurt ongeveer 8 maanden. Dit betekent dat Zuidplas in september weet wie de nieuwe burgemeester is.

Proces benoeming, klik op foto voor uitvergroting