Burgemeester Stoop wil verklaring van politie over aanrijdtijden

Burgemeester Stoop van Zuidplas wil een verklaring van de politie waarom de aanrijdtijden in 1 op de 4 gevallen niet wordt gehaald bij prio1 spoedmeldingen. De burgemeester heeft formeel geen bevoegdheid om (direct) in te grijpen, zodanig dat de aanrijdtijden van de politie worden verbeterd Afgelopen week publiceerde Gouwe IJssel Nieuws de cijfers over 2018 en heeft hierover vragen gesteld aan de gemeente.

Volgens de woordvoerder is er wel een reden te vinden dat de politie hier niet de norm haalt “Het is overigens bekend dat het halen van de normen in gemeenten met een grote oppervlakte en een groot buitengebied ingewikkeld is“. Echter bij buurgemeente Langsingerland, met ook veel buitengebieden, is het percentage op tijd hoger. Bij Bodegraven Reeuwijk met heel veel afgelegen kleine dorpjes in de polder wordt nog beter gescoord.. Alleen de Krimpernerwaard is het slechter.

Eerder was al beloofd dat de formatie van de politie groter zou worden maar daar is alleen op papier invulling aan gegeven. Bij navraag kreeg Gouwe IJssel Nieuws de volgende reactie van de gemeente : “Ten aanzien van de extra formatie volgt de burgemeester nauwlettend de invulling daarvan“.