8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Opening nieuwe tentoonstelling in het Historisch Centrum Zevenhuizen

Op zaterdag 23 februari zal een nieuwe grote tentoonstelling geopend worden met als titel “Het Rode Kruis in vroeger dagen”. De bedoeling was een tentoonstelling te organiseren over de wijk- en buurtzorg in vroeger tijd. Maar van het Groene Kruis, waar deze zorg vroeger onder viel, is voor wat betreft Zevenhuizen-Moerkapelle, weinig bewaard gebleven. De zoektocht kwam uit bij het Rode Kruis waar nog heel veel voorwerpen uit vroeger tijd waren bewaard.

De lokale afdeling van het Rode Kruis heeft diverse voorwerpen in bruikleen gegeven en daarmee is deze nieuwe tentoonstelling tot stand gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 (etalage)poppen in Rode Kluis kleding, diverse medische voorwerpen, een sterilisatietrommel, beenspalken van verschillende afmetingen en nog veel meer.

De tentoonstelling zal worden geopend op zaterdag 23 februari om 14:00 uur door oud bestuurslid van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis Zevenhuizen-Moerkapelle Anneke de Vrij-van Sprang en door de Moerkapelse Cobi van der Spek werkzaam als trainer voor het Rode Kruis.

Naast deze tentoonstelling is natuurlijk ook de vaste collectie te bezichtigen van zowel museum “Ons Verleden” als van “Ons Molenverleden” op de bovenverdieping. Op deze verdieping draait in de filmzaal de film “Werken met Wind en Water”, een documentaire van 25 min over de poldermolen. Op verzoek is eventueel ook een andere film aan te vragen. Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn zaterdag 23 februari van 13.30 tot 16.00 uur open. De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen en zijn lopend ook bereikbaar via de Korte Zijde. De toegang is gratis.


Een blik op een klein deel van de nieuw te openen tentoonstelling
Advertentie