8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

In de voorjaarsvakantie gaat het dak er af bij het nieuwe gemeentehuis

Op maandag 25 februari gaat het dak er af bij het nieuwe gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit gaat alleen als het weer het toelaat maar bij goed weer wordt het tijdelijke dak van het gebouw afgehaald en worden er grote trappen naar binnen getakeld. Op dinsdag zal er dan wederom een grote kraan komen om 3 grote bomen naar binnen te hijsen.

Er wordt nog volop aan de inrichting gewerkt

Dit vertelde wethouder Daan de Haas op maandag 18 februari tijdens een rondleiding door het nieuwe gemeentehuis voor de lokale pers. Het gemeentehuis is al vergevorderd en men is nu de meubelen die op maat zijn gemaakt, aan het installeren zoals bijvoorbeeld in de nieuwe raadszaal. De midden ruimte krijgt een Italiaanse tafel waar men bij een cappuccino bar koffie kan halen, waar mensen met een beperking van ASVZ aan de slag gaan.

Wethouder de Haas geeft rondleiding, bijgestaan door burgemeester Stoop

Het nieuwe gebouw oogt van binnen erg licht en ruimtelijk. Tijdens de rondleiding worden alle ruimten getoond zoals een aparte ruimte voor bijeenkomsten die ook als trouwzaal kan dienen. De raadszaal is op het oog iets kleiner dan de vorige maar is voorzien van nieuwste technieken en de gemeente gaat straks zelf de beeld en geluid van de vergaderingen via internet uitsturen.

Nadat ik als waarnemer al tweemaal een gemeentehuis heb moeten sluiten mag ik er nu eindelijk één openen

Waarnemend burgemeester Stoop

Het hele gebouw wordt ingericht als flexplekken waar niemand een eigen kamer of werkplek heeft. Alleen de burgemeester heeft een kamer maar die dient ook als vergaderzaal voor het college en als de burgemeester er niet is voor andere vergaderingen. Wethouder de Haas benadrukte dat de wethouders geen vaste plek hebben “Wethouders zijn vaak buiten het gemeentehuis aan het vergaderen bij bijvoorbeeld de regio of de provincie en dan staat zo’n kamer leeg. Dat is zonde van de ruimte” aldus de Haas.

Projectleider Renata Caminda, Jeroen Verhoef van Heembouw en Wethouder Daan de Haas

Op maandag 3 juni zal het de eerste werkdag zijn voor de ambtenaren op een nieuwe werkplek, gevolgd door een bestuurlijke opening op 7 juni en een feestelijke publieksopening op zaterdag 8 juni. Waarnemend burgemeester Stoop maakte een passende opmerking ; ‘Nadat ik als waarnemer al tweemaal een gemeentehuis heb moeten sluiten mag ik er nu eindelijk één openen’

Advertentie