-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Zuidplas sportweekeinde : wedstrijd Nieuwerkerk gestaakt door wangedrag tegenstander – Groeneweg pakt eerste overwinning

Voetbal
Na de euforie van de beide Zuidplasser clubs in de vierde klasse B van vorige week op zaterdag, was het dit weekend voor beiden een domper. Moordrecht speelde thuis tegen Linschoten en verloor met 2-3. Moerkapelle mocht bij de koploper Gouda op visite en verloor met 3-1 met ook nog een rode kaart (2x geel) op de koop toe. Timon van Dam tekende voor de treffer voor de Moerkapellenaren.
In de vierde Klasse F haalde de wedstrijd HWD tegen vv Nieuwerkerk het rustsignaal niet eens. Na treffers van Langerveld en van der Vlegel werd de wedstrijd in de 43ste minuut gestaakt door de scheidsrechter. Langerveld werd neergehaald en de scheidsrechter vond dit een overtreding. Omdat HWD nogal fel protesteerde kreeg een speler rood en toen sloeg de vlam in de pan. De scheidsrechter werd bedreigd, uitgescholden en omver geduwd en kon niet anders dan door dit wangedrag de wedstrijd te staken. Nieuwerkerk stond er bij en keek er na zonder onderdeel te zijn van de ongeregelheden.
“Eindelijk!” Dat zal Trainer van Beek van vvGroeneweg gedacht hebben na de 1-3 overwinning bij VELO in Wateringen in de zondag eerste klasse B. Paar keer hadden zijn mannen er voor geknokt maar werd er nipt achter het net gevist. Dit keer werd er door Zuierveld, Karreman en Eckhardt een 1-0 achterstand weggewerkt. “De zon in je hart” klonk weer door de kleedkamer en hopelijk geeft het verlaten van de laatste plaats energie voor de resterende wedstrijden. (Foto boven is archieffoto van Groeneweg)

Jeu de Boules
In speelronde 11 van de Nationale Petanque Competitie was het erop of eronder voor JBC Nieuwerkerk. Met nog 3 speelronden te gaan is iedere punt nu van belang. En daar waren de boulers zich maar al te goed van bewust. JBC Nieuwerkerk 1 speelde thuis tegen Middelburg 1. In deze stroeve wedstrijd moeten punten worden veroverd om degradatie te voorkomen. Wanneer deze speelronde met verlies zou worden afgesloten, zou degradatie onvermijdelijk zijn. Ondanks het stroeve verloop heeft het team dat weten te voorkomen, door met 6 – 2 te winnen.

JBC Nieuwerkerk 2 ontving Bommequet 1 op haar eigen veld. Inzet voor dit team: de tweede plaats in haar divisie. Door een 5 – 3 overwinnen werd dit doel gerealiseerd. JBC Nieuwerkerk 3 speelt nog altijd voor promotie. Tijdens deze speelronde verdedigde zij hun plaats tegen de nummer 2, dat slechts 1 punt op hen achterstaat. Een verliespartij zou dus desastreus zijn geweest. De wedstrijd werd eindigde in een 4 – 4 gelijkspel. De voorsprong blijft dus gehandhaafd, maar het blijft spannend. Met de kleine verschillen kan er de komende ronden nog van alles gebeuren. De NPC is hierdoor spannender dan ooit te voren. De volgende speelronde is op 9 maart aanstaande.

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg