-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Verkeerschaos in Nesselande en Zevenkamp na start werkzaamheden Hoofdweg

Op maandag 4 maart zijn na jarenlange politieke discussies de werkzaamheden gestart voor de reconstructie van de Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierdoor liep het verkeer helemaal vast in de Rotterdamse wijk Nesselande die hierdoor een van de drie verbindingswegen verliest. Omdat men in Ommoord ook een rotonde heeft afgesloten is het problematisch om de wijk snel uit te komen.

De werkzaamheden aan de Hoofdweg duren in tot 1 april. De bedrijven zijn via de ventwegen wel bereikbaar en ook bus 190 rijdt via de ventwegen. Voor andere doorgaand verkeer is het afgesloten en is er een omleiding met een S door Nesselande. Zo komt er dus verkeer vanaf de Europalaan de wijk in vanaf Nieuwerkerk richting Capelle wat het nog drukker maakt.. Advies is ook om vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel via de N219 te rijden naar Schollevaar en niet via Nesselande.

Op de rotonde op de laan van Avant-Garde met de Hoofdweg blijken veel mensen niet op de borden te letten of de informatie te volgen. Hier komen veel automobilisten de verkeersregelaar tegen die het verkeer tegen moet houden. “veel mensen kijken niet en schrikken als ze mij zien staan en ze niet verder mogen. Er staan toch echt overal borden!” legt de regelaar uit. Op diverse media zoals hier en door de gemeente Zuidplas was van te voren al gewaarschuwd dat de weg dicht zou zijn.

Maar niet iedereen kan zomaar de omgeving mijden. Taxichauffeuse Laurence van der Polder had de uitdaging om een cliënt op te halen in Nesselande en dan naar Ommoord te brengen. “Het is diep diep diep ellende om nu taxichauffeuse te zijn maar goed..” Na een paar uur was de klant op zijn bestemming gebracht en ze was benieuwd wat het vanmiddag zal gaan worden.

Chaos op de Cypruslaan Foto : Laurence van der Polder
Lange rij op de laan van Avant Garde Nesselande in : Foto : Laurence van der Polder
Advertentie