Wethouder Verbeek start nieuwe BRAinS seizoen met door midden geslagen plank tijdens les Taekwon-do

Op woensdag 6 maart werd het BRAinS-seizoen geopend door wethouder Jan Verbeek en kinderburgemeester Marlou Opschoor bij de Kids Taekwon-do in de dojo van Jungshin Kwan te Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze, vaak prijswinnende vereniging, was een van de sportactiviteiten uit het brede sportaanbod van Welzijn Zuidplas in samenwerking met de verenigingen uit de gemeente. Wethouder Verbeek mocht een zogenaamde breekplank in tweeën slaan om het seizoen voor geopend te verklaren.

Tijdens deze opening heeft de kinderburgemeester tevens de winnaars van het goudenletterspel bekend gemaakt. De broers Brent en Abel van Hoogdalem wisten het juiste antwoord: ‘oppassen’. Dit voorjaarseizoen is een record aantal van 2.603 aanmeldingen ontvangen. BRAinS is ooit ontstaan in Nieuwerkerk aan den IJssel om kinderen kennis te leren maken met activiteiten zoals sport, spel en cultuur. Elk jaar stijgt het aantal inschrijvingen weer voor de proeflessen die men kan volgen tegen een klein tarief. De activiteit is inmiddels voor de hele gemeente Zuidplas en met BRAinS XL voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.