Voorzitter van v.v. Groeneweg Ed Roos boos op besluit KNVB over schrappen 3e en 4e klasse zondagvoetbal

De voorzitter van voetbalvereniging Groeneweg, Ed Roos, uit Zevenhuizen is boos op de KNVB. Op Facebook deelt hij een email aan de directeur amateur voetbal Jan Dirk van der Zee, waarin hij duidelijk zijn teleurstelling en boosheid laat blijken over het besluit van de KNVB om de derde en vierde klasse te gaan schrappen voor district West II waar Groeneweg onder valt. De grootste teleurstelling van Roos is het niet doorgaan van de weekendcompetitie. Hierbij worden de zaterdag en zondagcompetitie samengebracht. De KNVB heeft deze maatregel genomen omdat meer en meer clubs overstappen van de zondag naar de zaterdag amateurs.

In het nieuwe seizoen wordt de vierde klasse opgeheven op zondag en wie niet op zaterdag wil voetballen mag naar West 1(Noord Holland) of naar Zuid (Brabant). In 2020 gaat ook de derde klasse geschrapt worden. Er blijft dan alleen een eerste en tweede klasse over. Roos :’ Te gek voor woorden. Wat gaat daarmee gebeuren. Wat is de toekomst van deze verenigingen? U bent toch verplicht hen ook duidelijkheid te geven“?

Volgens Roos is dit ook niet de uitkomst van regiobijeenkomsten :” We draaien het zondagvoetbal de nek om, maar nemen hierin een half besluit, dus geen besluit en modderen lekker door. Zoiets als: “de boel staat in brand, en we laten het gecontroleerd uitbranden.” Of zoals: “een patiënt die van een arts te horen krijgt, u bent ziek, we kunnen u beter maken, maar we doen het niet.” Wat u heeft besloten, is zo ongeveer het aller, aller slechtste scenario wat denkbaar is. Dit staat in schril contrast met de wensen en resultaten van de regio bijeenkomsten“.

De titel Amateur Directeur zal hem beter staan

Groeneweg voorzitter Roos over directeur amateur voetbal

Roos roept de directeur amateur voetbal op om het besluit terug te draaien :” Ik zeg, beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Draai deze beslissing terug, en neem een besluit in de geest van uw klanten. Laat zien dat u wel visie heeft, en hoe de KNVB aankijkt tegen de ontwikkelingen van het voetbal op zondag in West II voor de komende vijf jaar”.

Gé Smakman , voorzitter van ASW in Waddinxveen onderschrijft in het AD Groene Hart de woorden van Roos :”Ik ben bij een bijeenkomst geweest van de KNVB om over deze problematiek te praten en heb het nu gepresenteerde plan nooit als optie voorbij horen komen“. ASW speelt in de derde klasse, Groeneweg speelt eerste klasse en doet haar sportieve best om daarin te blijven.

Eerder stapte Moordrecht over naar de zaterdag en afgelopen jaar deed v.v. Nieuwerkerk dit ook. Dat heeft ook een keerzijde want het team van Nieuwerkerk speelt vierde klasse terwijl de selectie eerste klasse kwaliteiten heeft.