8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Hoofdweg na zomervakantie nog veel langer dicht

Wie denkt dat de Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel na 1 april klaar is komt bedrogen uit. De regelmatige verkeersopstoppingen die veroorzaakt worden door de werkzaamheden op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn na 1 april ook niet ten einde. Volgens de website van de gemeente Rotterdam, de opdrachtgever van dit project, gaat de Hoofdweg na de zomervakantie maanden lang dicht. De afsluiting zal dan tot het einde van het jaar duren.

Tijdens de afsluiting van de Hoofdweg deze maand wordt aan het grootste deel van het traject helemaal niks gedaan. Alleen wordt hier en daar langs de weg voorbelasting aangebracht. Er wordt momenteel alleen gewerkt aan de eerste fase. Die bestaat uit een aanpassing van de kruising met de Akeleibaan in Capelle en het verbreden van een klein stukje van de weg in Capelle. De rest van de weg op het grondgebied van de gemeente Zuidplas wordt door Rotterdam fase twee genoemd. ’In de tweede fase wordt de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. Het werkgebied is vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel’ zo staat op de Rotterdamse website. Uitdaging is wel dat voor het grootste deel van het project nog helemaal geen aannemer is uitgekozen.

Veel gebruikers van de drukke ontsluitingsweg denken dat na de afsluiting van de afgelopen weken er een mooie nieuwe Hoofdweg klaar ligt. Dit is dus niet het geval. De afgelopen weken zijn slechts een voorproefje van de tweede helft van dit jaar. Inwoners van vooral Nesselande blijven dus nog veel langer in de overlast zitten. Wel zijn dan de werkzaamheden in Rotterdam Ommoord en aan het Zuideinde afgelopen.

Door de problemen de afgelopen weken werd wethouder Bokhove (Groen Links), mede door ongelukkige reactie op Twitter, de kop van Jut toen hulpdiensten werden vertraagd. De wethouder blijft weigeren om de knip op de Wollenfoppenweg open te stellen, tot opluchting van de ouders én inwoners van het buurtschap Oud Verlaat in de gemeente Zuidplas. Wel is er een blik aan verkeersregelaars opengetrokken om te pogen het verkeer beter te laten doorstromen.

Advertentie