Knip Wollenfoppenweg en bussluis Zevenkamp blijven dicht tijdens werkzaamheden Hoofdweg

Wethouder Bokhove (GroenLinks) heeft op donderdag 7 maart tijdens een gemeenteraadsvergadering van de gemeente Rotterdam laten weten dat de knip bij de Wollenfoppenweg bij Nesselande en de bussluis in Zevenkamp dicht blijven. Raadslid van Schaik van Leefbaar Rotterdam had hierom gevraagd na de verkeerschaos in Nesselande en Ommoord door werkzaamheden in Ommoord en aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De gemeente Rotterdam voert beide projecten uit en door inzet van extra verkeersregelaars en betere borden is volgens de wethouder de chaos vanaf vandaag minder. Dat zou volgens haar ook komen omdat de verkeersdeelnemers zich aanpassen. De werkzaamheden aan de Hoofdweg zijn afgelopen maandag gestart en duren tot 1 april. De werkzaamheden in Ommoord duren tot en met 23 maart. Op woensdag 6 maart was de chaos helemaal goed te merken toen de A20 ook vastliep door een aanrijding bij Moordrecht.

In Zuidplas heeft VVD raadslid Jos Wiegman inmiddels schriftelijke vragen over de verkeersdrukte gesteld. Wiegman vroeg of de kaarten met omleidingen afgedrukt konden worden in de lokale kranten en of er verbeteringen kunnen komen aan verkeerslichten en het inzetten van verkeersregelaars. Hij koos voor schriftelijke vragen waarvan de beantwoording 30 dagen mogen duren. Het is hierdoor goed mogelijk dat de antwoorden pas komen nadat de werkzaamheden afgerond zijn. Het is dan ook hoogst onwaarschijnlijk dat de omleidingskaart dan nog in de krant komen. Deze kaarten staan overigens op diverse internetsites van gemeente, aannemer en nieuwssites zoals Gouwe IJssel Nieuws.