8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

CDA Zuidplas brengt onveilige verkeerssituaties onder de aandacht bij Wethouder

Het CDA in Zuidplas heeft dinsdagavond 26 maart aandacht gevraagd voor onveilige verkeerssituaties in Zuidplas. Wethouder Jan-Willem Schuurman ontving van raadslid Pien Meppelink een canvas met daarop vier uitgelichte locaties. De onveilige verkeerssituaties zijn aangedragen door inwoners.

De CDA-fractie vroeg inwoners eerder om situaties aan te dragen. Na deze oproep heeft de fractie behoorlijk wat reacties ontvangen van inwoners. De reacties varieerden van kuilen in de weg en gevaarlijke vangrails tot het ontbreken van zebrapaden en onduidelijke kruisingen.

Dat een verkeerssituatie op papier veilig is, wil niet zeggen dat de daadwerkelijke gebruikers dat ook altijd zo ervaren. Tijdens de verkiezingen heeft het CDA ook steeds gezegd hier iets aan te gaan doen, want objectieve en subjectieve veiligheid kunnen behoorlijk uit elkaar liggen. Juist daarom is het zo belangrijk om goed te luisteren naar de inwoners, als ervaringsdeskundigen kunnen zij ons de weg wijzen. Je steekt niet over met statistieken, maar met je lijf en leven aldus raadslid Pien Meppelink.

Eerder vroeg het CDA samen met PvdA/GroenLinks door middel van een motie aandacht voor urgente locaties. Met het aannemen van deze motie is het budget voor verkeersveiligheid in de gemeente eenmalig verdubbeld. Om de verantwoordelijk wethouder te motiveren om zo snel mogelijk met dit extra budget aan de slag te gaan heeft de fractie besloten om de vier meest genoemde locaties aan te duiden op een kaart. Naast de kaart kreeg de wethouder op dinsdagavond ook een stift overhandigd. Op deze wijze kan de wethouder een locatie afvinken zodra deze onder handen is genomen.

De vier meest genoemde locaties op de aangeboden kaart zijn:

  • Nieuwerkerk aan den IJssel: Oversteek  Zuidplas laan ter hoogte van Comenius College
  • Zevenhuizen: Kruising Burgemeester Klinkhamerweg-Zuidplasweg-Noordelijke Dwarsweg
  • Moerkapelle: Nassaustraat
  • Moordrecht: Kruising Middelweg-Land voor water

Naast bovenstaande locaties zijn per dorp nog een aantal locaties aangedragen door inwoners. De complete lijst met locaties is hier te vinden.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg