8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

VVD Zuidplas presenteert plan voor Formule 1 circuit in de Eendragtspolder.

De VVD zal aanstaande maandag een plan presenteren om in de Eendrachtspolder een Formule 1 circuit aan te leggen in de Eendrachtspolder.Het plan zal worden aangeboden door Ferry Wijnen aan wethouders Daan de Haas en Jan Hordijk. Volgens de liberalen past dit evenement in het dorpse karakter van Zuidplas en kan in samenwerking met het recreatieschap Rottemeren worden uitgevoerd.

Het kan in goede samenwerking met de buurgemeenten worden uitgevoerd en krijgt een internationaal karakter door de deelname van de Jumelage gemeenten waaronder Buckenburg. Naast de jaarlijkse F1 races kan het circuit de rest van het jaar als test baan voor de de door de WMO afgegeven elektrische rolstoelen. Naast testlessen, oefen middagen en duurproeven kan een aanzienlijke bijdrage aan de kwaliteit van dit duurzame vervoermiddel worden gegeven.

De naam voor deze F1 baan is natuurlijk “ De Max Verstappen F1 duurzaamheids circuit ”.De vorm van de race baan komt overeen met het favoriete circuit van Max in Monaco.De VVD kan nu al melden dat Max in 2020 zal deelnemen in de 5 wielen Super Audi met zijn onverwoestbare Bosch motor. Met deze activiteit kunnen Zuidplassers het hele jaar genieten van de natuur waarbij het milieu optimaal wordt beschermd en geen geluid overlast kan ontstaan.

Hieronder staat een plattegrond van het circuit zoals het nu wordt gereden in Monaco. Het is daar 3337 m lang. Het circuit in Zuidplas zal 333,7 m lang worden. De eerste races worden volgend jaar op de zelfde datum gereden als de aanbieding van het plan. Namens de VVD fractie Zuidplas laat van Wijnen weten :”het plan is er een waarbij de vorm overeenkomt met het favoriete circuit in Monaco.De VVD kan nu al melden dat Max in 2020 zal deelnemen in de 5 wielen Super Audiel met zijn onverwoestbare Bosch motor. Met deze activiteit kunnen Zuidplassers het hele jaar genieten van de natuur waarbij het milieu optimaal wordt beschermd”.

Namens het college is er ook positief gereageerd, aldus wethouder Hordijk in de onderstaande podcast. Volgens hem is men in Zandvoort niet blij met het plan maar Zuidplas zelf ziet het wel zitten. De organisatie in Assen heeft nog geen reactie uitgestuurd. 

kopfoto door katharinakanns via Pixabay

Advertentie