Groene Hart Hopper en leerlingvervoerder Wegman in financiële nood

De vervoerder van de Groene Hart Hopper en van leerlingen in de gemeente Zuidplas en Waddinxveen, de firma Wegman uit Ameide, heeft op donderdag 4 april surseance van betaling aangevraagd. De rechtbank Midden Nederland heeft hierop een voorlopige surseance uitgesproken en een curator aangesteld. Het is nog niet bekend welke gevolgen dat heeft voor het vervoer en voor het personeel.

In 2017 won Wegman diverse aanbestedingen in de regio voor het doelgroepenvervoer zoals bijvoorbeeld het vervoer van kwetsbare kinderen van huis naar scholen voor bijzonder onderwijs. Dit werd in de zomer van 2017 gevierd met het beschilderen van de voertuigen(foto boven). Cassander Wegman van Wegman legde eerder al een keer uit dat deze opdracht ging over meer dan 100 routes voor 500 leerlingen.

Wegman nam ook het vervoer van de Groene Harthopper op zich, het WMO vervoer binnen Gouda, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas. Naast het vervoer werd ook de zogenaamde regiecentrale overgenomen waar klanten heen bellen. Wegman kreeg deze opdracht nadat DVG en eerder al een andere vervoerder Munckhof door kwaliteitsproblemen de laan uit werd gestuurd. Hiermee werd het de vierde vervoerder in vier jaar tijd. De overname en nieuwe arbeidscontracten leverde eind 2017 al een staking op bij Wegman,

Het is nog niet bekend welke gevolgen het heeft voor het vervoer en of de gemeente een alternatief plan heeft voor het vervoer. Het kan zijn dat de rechtbank de surseance bij plotselinge verbeteren van de financiële positie opheft maar meestal gaat een surseance over in een faillissement. De volgende bedrijven vallen onder de uitspraak van de rechter : Taxi Wegman, Lotax Taxibedrijf, Personenvervoer Drechtsteden, Personenvervoer Midden-Holland, Vervoercentrale Midden-Holland, Regiecentrale Midden-Holland en Vervoersservice Midden-Holland