Vervoerder Wegman blijft voorlopig doorrijden met leerlingen en Groene Harthopper

De gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben op de website van de Groene Harthopper bekend gemaakt dat het bedrijf Wegman voorlopig blijft doorrijden voor de Groene Hart Hopper. Ook blijft het bedrijf het leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs verzorgen stellen de gemeenten. Het taxibedrijf verkeerd in financiële moeilijkheden. Donderdag 4 april sprak de rechtbank surseance van betaling uit voor het bedrijf uit Ameide dat in financiële problemen is gekomen.

De rechtbank heeft donderdag een bewindvoerder aangesteld die de levensvatbaarheid van het bedrijf moet onderzoeken. De gemeenten rond Gouda willen in ieder geval door met het bedrijf. Bij navraag door Gouwe IJssel Nieuws bleek dat de betrokken gemeenten inmiddels commitment hebben uitgesproken aan Wegman bij een eventuele doorstart.


Artikel op website van de Groene Hart Hopper

Of die doorstart er daadwerkelijk gaat komen laat woordvoerder Peter van Oet van de gemeente Gouda in het midden. De ouders die afhankelijk zijn van het leerlingenvervoer kunnen volgens hem met een gerust hart het weekend in omdat Wegman met klem heeft laten weten door te blijven rijden en de chauffeurs in dienst te houden. Dit laatste is niet waar, op Social Media melden medewerkers dat ontslag is aangezegd. Alle vaste medewerkers zou vrijdag mondeling ontslag zijn aangezegd. Volgens een van de betrokkenen zouden twee andere bedrijven bezig zijn met een oplossing. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag.

“Ga maar op de website van de Groene Hart Hopper kijken en verder kan ik daar niet op antwoorden

Peter van Oet (Gouda, ook namens Zuidplas) op vraag of er ook een plan B is bedacht als Wegman failliet gaat

Op de vraag of de gemeenten ook een plan B hebben bedacht voor het geval Wegman toch omvalt stelde woordvoerder Van Oet “Ga maar op de website van de Groene Hart Hopper kijken en verder kan ik daar niet op antwoorden”. Of de gemeenten nog in de ontkenningsfase zitten of alle vertrouwen hebben in de toekomst van het taxibedrijf werd vrijdagmiddag dus nog niet duidelijk.

Duidelijk is dat de verschillende woordvoerders niet zitten te wachten op vragen over het speciale vervoer dat de gemeenten moeten aanbieden. De gemeente Zuidplas is ook benaderd door Gouwe IJssel Nieuws maar de woordvoerder van Zuidplas verwijst na aanhoudend vragen door naar Gouda en daarmee is het nietszeggende kringetje weer rond.