8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Kunstwerk in nieuwe raadszaal Zuidplas uitgelekt na bezoek van buren

Een kunstwerk in de raadszaal van het nieuwe gemeentehuis in Zuidplas is maandag 8 april uitgelekt. Een foto van het kunstwerk is door één van de buurtbewoners geplaatst op sociale media. Aan de lokale media is uitdrukkelijk gevraagd nog geen foto’s te publiceren.

Het kunstwerk met daarop koning Willem-Alexander en koningin Maxima is één van de blikvangers in het nieuwe gemeentehuis. Tijdens een eerdere rondleiding voor de lokale media vroeg wethouder De Haas, verantwoordelijk voor de nieuwbouw, om een foto van het kunstwerk onder embargo te houden tot de opening van het nieuwe pand.

Het is gebruikelijk dat er een portret van het staatshoofd wordt opgehangen in raadszalen. Ook in de voormalige raadszaal hing een portret van het staatshoofd. Naar alle waarschijnlijkheid vervangt het nu uitgelekte kunstwerk het oude portret. Dit oude portret stond in de raadszaal sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. In hoeverre het nieuwe kunstwerk troonwisselings-proof is, is bij de redactie onbekend.

Foto via Facebookgroep “Je bent Nieuwerkerker als…”

 


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg