8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Overdracht sleutel nieuw gemeentehuis aan wethouder

Op maandagmiddag 8 april werd door Heembouw, de aannemer van de bouw van het nieuwe gemeentehuis, de sleutel symbolisch overgedragen aan wethouder Daan de Haas. Drie weken eerder dan gepland is het gebouw klaar en kan de gemeente de laatste hand gaan leggen aan de inrichting. Een kunstwerk in de nieuwe gemeenteraadszaal was nog geheim en mocht niet door de media naar buiten worden gebracht maar was paar uur later te zien op de facebookpagina “je bent een Nieuwerkerker als”.

Wethouder de Haas stond stil bij een aantal mensen die het voor elkaar hebben gekregen het gebouw op tijd en binnen budget gereed te krijgen. Hij benadrukte de duurzaamheidsdoelstellingen en zelfs de vrachtwagenbewegingen zijn vastgelegd om dit later te compenseren. Er ligt ook 600m2 zonnenpanelen op het dak waarmee het gebouw energieneutraal wordt. De Haas hoopt dit jaar het BREEAM certificaat te krijgen waarmee het gemeentehuis een van de duurzaamste gebouwen van Nederland is.

Heembouw directeur Hogenboom benadrukte de goede samenwerking en wenste de gemeente veel gebruiksplezier van het pand. Heembouw wilde de overdracht zonder een krasje of vuilveeg laten verlopen dus alle aanwezigen moesten blauwe of witte plastic overslofjes aantrekken. Na het ondertekenen was er een glas alcoholvrije champagne en hees wethouder de Haas de vlag van Zuidplas. Voor Heembouw zit het project er nu op.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg