7 C
New York
donderdag 27 februari 2020

Alle 74 kandidaten in Moordrecht geslaagd voor praktisch verkeersexamen

Bij het praktisch verkeersexamen in Moordrecht zijn op woensdag 10 april alle 74 kandidaten geslaagd. Wel werden 3 fietsen afgekeurd. De kandidaten hebben het examen op een fiets van een klasgenoot afgelegd.

De lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Zuidplas organiseert dit jaar voor de 12e keer het praktisch verkeersexamen. In de route zijn diverse situaties opgenomen, zoals voorrang moeten verlenen, voorrang horen te krijgen, een stukje voetpad (waar niet mag worden gefietst), gelijkwaardige kruispunten, zebrapaden. Op die punten waren vrijwilligers van de scholen om te kijken of de scholieren de regels correct toepasten.

Wethouder Jan-Willem Schuurman sprak de eerste groep deelnemers enkele bemoedigende woorden toe en benadrukte waarom het belangrijk is om de verkeersregels te kennen én juist toe te passen. Na het aftellen toeterde hij de eerste kandidaat weg.

Bij het examen wordt VVN Zuidplas geholpen door (wijk)agenten van politieteam Waddinxveen-Zuidplas, door medewerkers van handhaving Zuidplas, door vrijwilligers van de scholen en door eigen vrijwilligers. Gemeente Zuidplas faciliteert het examen.

De praktische verkeersexamens in de andere dorpen vinden in mei plaats. Na afloop van de examens ontvangt de groep met de beste resultaten de wisselbeker, die tot volgend jaar in de klas mag staan. Totaal doen dit jaar meer dan 500 leerlingen aan het examen mee.

In Nieuwerkerk wordt al druk geoefend:

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
269VolgersVolg
419VolgersVolg