Zevenhuizen krijgt niet één maar twee nieuwe scholen

Zevenhuizen krijgt in het volgende decennium voorlopig twee nieuwe basisscholen. Dat maakte wethouder Verbeek dinsdag 9 april bekend tijdens een bijeenkomst met de regionale media. Om de acute huisvestingsproblemen te lijf te gaan moet na de komende zomervakantie een tijdelijk schoolgebouw klaar zijn.

Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de nieuwbouw van een permanente nieuwe school. Als deze school in 2021 klaar is blijft het tijdelijke pand gewoon staan. Volgens de huidige verwachting is er in 2021 namelijk nog een extra school nodig om de leerlingenpiek in Zevenhuizen op te vangen. Volgens de meest recente gegevens blijft het tijdelijke schoolgebouw in ieder geval staan tot 2026.

De ontwikkelingen in Zevenhuizen gaan razendsnel. In oktober 2018 was er alleen nog maar sprake van tijdelijke maatregelen. Vervolgens werd vlak voor de kerstvakantie besloten om een nieuwe school te bouwen die in 2021 klaar moet zijn. Nu is dus bekend dat de aangekondigde tijdelijke school veel langer blijft staan.