8.5 C
New York
woensdag 1 december 2021

Platform Eendragtspolder boos over reactie in gemeenteraad van PvdA/GroenLinks

Met een dik verhaal van 3 kantjes laat het platform Eendragtspolder weten boos te zijn over een reactie van gemeenteraadslid Martin Damen van PvdA/GroenLinks in de laatste gemeenteraadsvergadering. In deze vergadering stelt Damen dat het aantal bezoekers van de Hennipgaarde laag is en het lijkt alsof het alleen voor de happy few van Zevenhuizen is. Hiermee slaat Damen de plank mis, zowel qua kennis over het onderwerp als ook de manier waarop hij eerder is geïnformeerd door het platform.

Het verhaal van Raadslid Martin Damen tijdens de raadsvergadering

De mensen achter de Hennipgaarde voelen zich behoorlijk in hun goede eer aangetast blijkt uit het verhaal. Ze zijn verbaasd dat Damen verwacht dat er drommen mensen op af komen. Daarnaast weet hij, volgens hen, niet hoe het met de oorspronkelijke bedoelingen en bedragen in elkaar steekt.

U beseft kennelijk niet dat de Hennipgaarde uitdrukkelijk is aangelegd als een voorziening voor de inwoners van Zevenhuizen. De buurt, het dorp. Dat staat los van het gereglementeerde gebruik door bezoekers/deelnemers bij evenementen op de Willem Alexanderbaan” is terug te lezen in de open brief aan het raadslid.

Het is niet de eerste keer dat raadslid Damen van een bijzondere uitspraak in de gemeenteraad wordt beticht. Eerder al wekte het raadslid de suggestie dat het College de Moordrechtse culturele stichting CCM niet zou willen helpen vanwege de islamitische achtergrond. Deze woorden heeft hij tijdens dezelfde vergadering teruggenomen. Het is dan ook opmerkelijk hoe hij kort hierna de vrijwilligers van de Hennipgaarde tegen zich in het harnas weet te jagen.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
709VolgersVolg