8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Onderwaterfilm “vele gezichten van de Zevenhuizerplas” genomineerd op filmfestival

Nederlands eerste onderwaterdocumentaire ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’ is genomineerd in de categorie ‘Best Documentary’ op The Hague Film Awards, die op 11 mei 2019 worden uitgereikt. De film is op zaterdag 11 mei in de middag te bekijken met een Q&A van de filmmakers. De vertoning is in ‘Theater aan het Spui’ Spui 187 in Den Haag. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het filmfestival.

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onder water als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot weelderig natuurschoon.

In september 2018 werd de film vertoond tijdens een uitverkochte beachbios. Op de prachtige en vooral droge nazomeravond op het strand nabij de strandtent De Strandgaper, genoten maar liefst 230 bezoekers in de openlucht van de film.

Trailer van de filmVolg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg