8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Open molendag bij molen Windlust in Nieuwerkerk

In samenwerking met de buren, dagactiviteitencentrum Korenaer en eetcafé Rustwat organiseren de vrijwilligers van molen Windlust een feestelijke nationale molendag. Hierbij krijgt men ondersteuning van de belangrijke leverancier van te malen en te builen tarwe: Stichting Natuurpolders in Zevenhuizen en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De molendag wordt gehouden op zaterdag 11 mei van 10 tot 16 uur op en bij molen Windlust aan Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op het programma staan een tweetal optredens van shanty koor de Moordt Zangers, die optreden met dank aan sponsor makelaar Lagendijk. Bezoekers kunnen gratis varen met de Libra naar het gemaal Abraham Kroes, gesponsord door het Hoogheemraadschap. Dit gemaal is ook open met activiteiten voor jong en oud. Ook wordt de borstelbuil officieel in gebruik genomen en zijn er rondleidingen door de molen.

Nieuwe donateurs krijgen het boek “Het is volbracht”cadeau. Verder is er een enveloppe verkoop met kans op prachtige prijzen welke beschikbaar zijn gesteld door de winkeliers van winkelcentrum Reigerhof.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg