8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Communicatie over werkzaamheden Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen is mysterieus

Al een aantal weken staan er met gele borden met een aankondiging van werkzaamheden aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen. Het gaat hier om het tunneltje onder de A12 en het spoor. Volgens de borden is de onderdoorgang afgesloten van 6 mei 07:00 uur tot en met 26 mei16:00 uur. Maar als er vragen worden gesteld weten Rijkswaterstaat, de gemeente Zuidplas en Prorail niets inhoudelijks over de werkzaamheden.

Danny, de beheerder van “Je bent pas een Zevenhuizenaar als” had na publicatie op twitter er vragen over gesteld aan Rijkswaterstaat : “Bewoners, vooral ouders vragen zich af hoe de veiligheid wordt gegarandeerd wat betreft fietsende kinderen van Zevenhuizen -> Waddinxveen/Gouda. Zowel voertuigen/tractoren en fietsers over de gevaarlijke Knibbelweg is geen veilige route. De weg is te smal en te druk!“.

Rijkswaterstaat beloofde op 26 april het na te gaan en op 1 mei stelde Danny maar de vraag of er nog een antwoord op kon komen. Niet Rijkswaterstaat maar de gemeente Zuidplas gaf antwoord en dat antwoord was nog meer verbazingwekkend :

Het lijkt dus alsof er niemand bij de gemeente Zuidplas weet wie nu exact de werkzaamheden gaat uitvoeren en wat er gaat gebeuren. Dit is vooral doordat Rijkswaterstaat niet goed de communicatie op orde heeft. Thom Demmenie, informatie sporenzoeker op internet, vond een flyer van Rijkswaterstaat over de afsluitingen. Deze flyer stond echter wel op de website van de gemeente Zuidplas.

Hiermee lijkt wederom de communicatie over werkzaamheden weer niet uit te blinken, al waren de borden wel correct en op tijd aangegeven. Dit was eerder niet het geval bij werkzaamheden aan de IJsseldijk. Het is dan ook vreemd dat verantwoordelijke afdelingen voor communicatie bij overheden zoals Rijkswaterstaat en ProRail het niet weten en dus vragen van inwoners niet kunnen beantwoorden. Ook heeft Rijkswaterstaat de lokale pers niet van informatie voorzien over de werkzaamheden. Die kunnen dan een betere voorlichting aan inwoners door hun lokale bereik geven.

Ook de beheerder van “Je bent een Zevenhuizenaar als” is nog steeds in verbazing :”Dit gaat toch helemaal nergens over. Je gaat een drukke doorgaande weg afsluiten voor 20 dagen en dan komt de dag in beeld en weet niemand ergens iets van af.

Het lijken dan wel spookwerkzaamheden waar niemand wat van af lijkt te weten maar door de voorbereidingen die er zijn gemaakt zullen de werkzaamheden wel doorgaan en lijkt het erop dat de kinderen volgende week over de smalle Knibbelweg en Zuidelijke Dwarsweg naar Gouda moeten fietsen. Zie hier de flyer van Rijkswaterstaat voor de omleidingsroutes. (foto boven : Anoeska Datema-Spruit)


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg