8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Recreatieschap Rottemeren wil met bewoners en andere belanghebbenden verkeersvisie maken

Het Recreatieschap Rottemeren organiseert op donderdag 16 mei van 19.30 – 21.30 uur een bijeenkomst over de verkeersvisie voor recreatiegebied Rottemeren. Bewoners en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om knelpunten, wensen en ideeën over het verkeer in de Rottemeren te bespreken. De avond vindt plaats in Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146 in Bergschenhoek.

Op de avond staat het delen van gebiedskennis over verkeer centraal. Na een presentatie over het doel van de verkeersvisie en de aanpak om tot de visie te komen, gaan de deelnemers in groepen aan de slag. Ze bespreken verkeersknelpunten, mogelijke maatregelen om deze op te lossen en ideeën over het verkeer in de Rottemeren. Met deze input werkt het Recreatieschap Rottemeren, samen met ingenieursbureau RoyalHaskoning DHV, de verkeersvisie verder uit. In de visie gaat het bijvoorbeeld over de toegankelijkheid, het aantal parkeerplaatsen en het oplossen van knelpunten op fietspaden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Hilda Jeninga via h.jeninga@staatsbosbeheer.nl.

Onlangs is voor de Rottemeren de notitie ‘Ruimte voor een groenblauwe toekomst’ vastgesteld. Dit leverde nogal een behoorlijke discussie op in de gemeenteraad van Zuidplas. Deze notitie geeft voor de komende 30 à 40 jaar de koers aan voor het recreatiegebied Rottemeren. Recreatieschap Rottemeren werkt de ambities en kaders verder uit in een ontwikkelingsplan voor de kortere termijn. De verkeersvisie vormt één van de bouwstenen van dit plan.

Mensen kunnen ook online knelpunten, wensen en ideeën delen. Dat kan op een interactieve kaart op de website: https://www.royalhaskoningdhv.com/rottemeren

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg