8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Abraham Kroesgemaal open voor publiek op 11 mei

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat voor het eerst sinds 2012 de deuren van het gemaal Abraham Kroesgemaal open zetten voor het publiek. Dit gemaal aan de Schielandse Hoge Zeedijk in Moordrecht is open van 10:00 tot 16:00 uur.

Het Abraham Kroesgemaal is een uniek gemaal in Nederland, het is zowel een poldergemaal als een boezemgemaal. Het gemaal heeft vier schroefcentrifugaalpompen waarvan 2 met electromotoren en twee met dieselmotoren die alleen bij calamiteiten worden aangezet.

In samenwerking met molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel, open op open molendag, zijn er allerlei activiteiten te doen. Men kan vanaf de molen met het schip de Libra naar het gemaal en terug varen.

De Muskusrattenbestrijding zijn er om te vertellen over de noodzaak om deze te vangen en de Historische vereniging Moordrecht is aanwezig met touwvlechten en voor de Oude snelle Sluis. Er is ook een cursus voor Wilgenenten maar deze is al volgeboekt.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg