8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk teleurgesteld – Barracuda wint veel medailles – NTTC vijf kampioenen

In het weekend van 4 en 5 mei was het weer druk op de verschillende sportvelden in de regio. De zwemmers van Barracuda verzamelde veel prijzen maar er was teleurstelling op het voetbalveld in Nieuwerkerk.

Voetbal
In het inhaalweekeinde mocht Moordrecht in de zaterdag vierde klasse B op bezoek bij Rijnstreek in Nieuwerbrug. De blauwwitten kwamen snel 2-0 achter maar wisten via Solihait, Kaisy, Broer en Bos pakte Moordrecht de 3-4 overwinning. Het was de eerste overwinning sinds 2 maart voor de mannen van coach De Jong.
In de vierde klasse F is HOV/DJSCR wederom niet meer komen opdagen tegen vv Nieuwerkerk omdat ze zich uit de competitie terugtrekken. Hierdoor is het afwachten nu hoe de KNVB hier mee om zal gaan en hoe de stand er uit gaat zien. Als de Rotterdammers uit de competitie worden genomen gaan raken concurrent CKC 3 punten én Bergambacht zelfs 6 punten kwijt en Nieuwerkerk 3. De stand wordt dan als volgt :

Nieuwerkerk21-56+79
CKC22-53+66
Bergambacht21-50+56

Zwemsport
Dit weekend zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen voor de Masters gezwommen, in totaal is er 3x goud, 9x zilver en 2x brons gewonnen. Melissa van der Heijden was als één van de eerste die een afstand moest zwemmen, de 100 meter vlinderslag en dat werd direct een gouden medaille. Ook Emiel van Beusekom en Mark Hensen behaalde een gouden plak op respectievelijk de 400 meter wisselslag en de 200 meter vlinderslag.

Niet alleen een tweede plek was weggelegd voor van der Heijden, Beusekom en Hensen maar ook  Walter Rolloos (tevens hoofd trainer van de Barracuda’s) op de 100 meter schoolslag, Denise Boereboom op de 50 meter rugslag kunnen een zilveren medaille mee naar huis nemen. Op de estafettes 50 meter en 100 meter vrijeslag en wisselslag werden ook nog vier zilveren medailles gewonnen. De medaille regen werd compleet gemaakt door Mark Hensen met ook nog eens een bronzen medaille op de 50 meter rugslag en 200 meter wisselslag.

Tafeltennis
Een unicum in de historie van de Nieuwerkerkse tafeltennisvereniging NTTC: in de afgelopen voorjaarscompetitie werden maar liefst 5 van de 10 teams kampioen.
Bij NTTC spelen 8 duo teams en 2 teams in de reguliere competitie, en zij zorgden het afgelopen seizoen voor een aantal spannende wedstrijden. Eind april haalde team Duo 4 op de valreep  het kampioenschap in de 5e klasse en sloot daarmee een succesvolle voorjaarscompetitie af.

Eerder in het seizoen waren de teams Duo 1 in de 1e klasse,  Duo 2 en Duo3 in de 3e klasse, en Duo 6 in de 6e klasse  ook al kampioen geworden. De kampioensteams zullen, net als de overige 5 teams van NTTC, hun best doen deze bijzondere prestatie in de komende najaarscompetitie te evenare
Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg