8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Eigen Zuidplas app sterft stille dood

Op 1 december 2015 presenteerde de gemeente Zuidplas haar eigen app met nieuws, openingstijden en het doen van meldingen. De app is door de lancering van de nieuwe website overbodig geworden en wordt vanaf 29 maart 2019 niet meer ondersteund. De uitfasering van de Zuidplas app gaat gepaard met stille trom, net als de invoering van de nieuwe website.

Gebruikers kwamen hier achter als ze de app wilden starten en het opheffingsbericht op het scherm zagen. Verder is het niet gecommuniceerd aan gebruikers via een email of via bijvoorbeeld de gemeentelijke website. Aan Gouwe IJssel Nieuws liet de afdeling voorlichting weten : “De nieuwste  versie van de website is zodanig ontwikkeld dat deze op alle apparaten volledig functioneel is. De app is dus niet meer noodzakelijk“. De gemeente gaat er van uit dat er geen gat gaat komen nu de app niet meer functioneel is. Lastig daarbij is wel dat inwoners die informatie zoeken via Google deze niet meer kunnen vinden. Zes weken na de introductie van de nieuwe site is de website nog steeds niet goed door Google geïndexeerd. Gevolg hiervan is dat mensen die informatie zoeken op niet bestaande pagina’s terecht komen.

De gemeente is van mening dat het door de ondersteuning van alle soorten apparaten zoals laptops, tablets en mobiele telefoons van de website ook andere apps niet nodig zijn. “De gemeente voorziet in een eenvoudige mogelijkheid tot het doen van meldingen via de website” reageert een woordvoerder van de gemeente op de vraag of de app Beter Buiten niet gebruikt kan worden. Deze app wordt in Rotterdam gebruikt voor het maken van meldingen op een mobiele telefoon maar kost ook geld voor gemeenten die het willen gebruiken.

Meldingen over bijvoorbeeld de openbare ruimte kunnen via de website van Zuidplas worden gedaan of via een email of de telefoon. Ook heeft de gemeente al langere tijd Whatsapp (06 51 96 46 99) in gebruik voor vragen en meldingen, een middel waar men in Capelle maanden over aan het nadenken is om het eventueel te gaan gebruiken.

Gebruikers van de oude app krijgen het advies deze te verwijderen, de gemeente geeft geen ondersteuning meer op deze app voor zowel Android als IOS (Apple).

Advertentie