8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

82-jarige Jan Palsgraaf stopt met inzamelen spullen Nieuwerkerkse Rommelmarkt

De 82-jarige Jan Palsgraaf stopt deze maand met het verzamelen van spullen voor de grootste rommelmarkt in de regio. Palsgraaf heeft besloten om de bekende brenglocatie aan de Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel te sluiten. Met pijn in het hart, dat wel. Maar door problemen met de gezondheid is het niet langer vol te houden om de spullen uit te zoeken die wekelijks door tientallen mensen worden gebracht.
Jan Palsgraaf heeft 18 jaar lang zijn schuur belangeloos beschikbaar gesteld. Samen met Frans van Breugel zocht hij al die tijd de gebrachte spullen uit. Veel Nieuwerkerkers zijn gewend dat ze op zaterdagmorgen de spullen kunnen brengen bij de voormalige boerderij aan de Kortenoord. Het zal nog een flinke toer worden om bij iedereen bekend te krijgen dat de locatie niet meer in gebruik is. De organisatie heeft nog geen andere locatie gevonden die een groot deel van het jaar beschikbaar is.

De 2019 editie van de grote rommelmarkt in Nieuwerkerk wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 mei. Op 18 mei is er een ophaaldag voor mensen die nog spullen hebben. Deze spullen worden op een grotere locatie uitgezocht. Spullen aanmelden kan op de website van de Nieuwerkerkse Rommelmarkt.
Gouwe IJssel Nieuws ging zaterdag 11 mei langs bij de breng locatie van Jan Palsgraaf en maakte onderstaande video:

Advertentie