8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Inwoners en kinderen zwaaien tijdens opnames voor Fietslabyrint in Moerkapelle

Op vrijdag 17 mei stonden de opnames gepland voor twee routes voor het
Fietslabyrint, welke in Beth San in Moerkapelle worden gebruikt. Op deze manier worden mensen op een hometrainer meegenomen door Gouda en straks dus in Moerkapelle zelf. Voor de opnames waren de dorpelingen van te voren gevraagd om mee te figureren. Hier werd in het dorp behoorlijk gehoor aan gegeven ondanks het grauwe weer

Fysiotherapeute Tony Planken laat trots de ruimte in Beth San zien waar de virtuele route straks te fietsen is. De twee filmroutes werd gereden door twee dames van leverancier Fietslabyrint  met camera’s voorop de fiets Er worden twee filmpjes gemaakt omdat er is straks een korte en een langere route te kiezen op de hometrainers. Deze methode voor bewoners met dementie kreeg al eerder veel aandacht van de Amerikaanse krant de New York Times.

Fietsvrijwilliger Ries Bregman rijdt tijdens de opname mee op een duofiets met de heer Laban, bewoner van Beth San. De actieve en populaire Bregman is ook op de fietsroute gefilmd zodat de ouderen die de virtuele route straks rijden, hem zullen herkennen. Bregman zelf zegt te genieten van het feit dat ouderen naast de duofiets straks met de gemaakte route binnen, bij bijvoorbeeld slecht weer, ook in beweging kunnen blijven.

Diverse bewoners van Moerkapelle stonden langs de weg om de film op te leuken Bij de Brede school stonden veel kinderen te wachten op de opnames om te kijken en te zwaaien. Op de Raadhuisstraat stond zelfs een koffiewagen die ‘de zwaaiers’ voorzag van een lekker bakje koffie.

Foto’s en informatie Jacolien Rog

Advertentie