8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

VVD stelt vragen over verdwenen papiercontainers

De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de verdwenen papiercontainers bij winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voorheen stonden er zeecontainers op het parkeerterrein waar inwoners hun oud papier op zaterdag konden inleveren. De gemeente Zuidplas heeft deze vervangen voor 2 ondergrondse containers.

Raadslid Annika van Gerwen verklaart haar vragen : “Desondanks bereiken ons veel klachten van inwoners, namelijk dat er te weinig van tevoren gecommuniceerd was over de veranderde situatie en dat de containers op meerdere zaterdagen niet op tijd of niet vaak genoeg geleegd werden“. Dat is ook het probleem die de heer de Jong eerder al beschreef in zijn ingezonden brief hier op de Gouwe IJssel Nieuws site.

Van Gerwen wil daarom uitleg van het college en weten of de capaciteit nu minder is geworden en hoe de communicatie is geweest. De politica heeft ook signalen dat bedrijfskarton van grote afmetingen voor verstoppingen heeft gezorgd. Vier weken na de verandering is het probleem nog steeds niet opgelost zoals blijkt uit de bovenstaande foto. Inwoners zetten het nu bij de container neer op straat als deze vol is.

Het raadslid wil ook weten waarom de zeecontainer bij winkel Dorrestein een paar weken geleden onbemand was. Hierdoor hebben inwoners het papier er voor en niet in de container neergezet. Door de wind is het vervolgens door de buurt heen geblazen en hebben enkele bewoners het opgeruimd.

Onze fractie snapt de frustratie van inwoners als er onvoldoende communicatie plaatsvindt, maar ook het op deze manier dumpen van papier vinden we onacceptabel.

Annika van Gerwen, VVD

Oud papier kent in elk dorp een eigen ophaal ritueel, alleen in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt het door de gemeente zelf eens per maand opgehaald. Verder staan er op diverse plekken containers op zaterdag zoals bij winkelcentrum Dorrestein en het Hervormd Centrum en is er bij v.v. Nieuwerkerk een permanente container voor papier (en ook voor kleding en oud frituurvet) .

Op Facebook laat de gemeente weten dat het in bij de Reigerhof voorlopig de enige aanpassing is : “Op andere plekken in de gemeente blijft de situatie voorlopig zoals deze is. We willen eerst bij winkelcentrum de Reigerhof kijken of het gebruik van ondergrondse containers voor oud papier op de langere termijn bevalt. Hierbij kijken we niet alleen naar de service voor de inwoners maar ook naar de kosten en indien mogelijk het afvalscheidingsresultaat“.

Informatie papiercontainers winkelcentrum ReigerhofDe zeecontainers die voorheen op zaterdag bij de Reigerhof werden…

Geplaatst door Gemeente Zuidplas op Maandag 6 mei 2019
Advertentie