8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Handhaving en politie pakken negeren vrachtwagenverbod op Hollevoeterbrug in Moerkapelle aan

Op dinsdag 28 mei hebben handhavers van de gemeente Zuidplas en politie team Waddinxveen-Zuidplas een integrale controle gehouden op de Moerkapelse Zijde nabij de Hollevoeterbrug in Moerkapelle. Deze weg is gesloten voor vrachtwagens tussen de Hollevoeterlaan en de Voorlaan in Kruisweg.

Er zijn meerdere vrachtwagens op de bon geslingerd voor het negeren van de zogenaamde gesloten verklaring. Alleen vrachtwagens met een ontheffing mogen de Hollevoeterbrug over. Uit een onderzoek van november 2017 bleek al dat 270 vrachtwagens het verbod negeerden.

De gemeente Zuidplas laat weten dat er er meer gecontroleerd gaat worden. Het vrachtwagenverbod is ooit ingesteld om de verkeersdruk te verminderen. Nu er zeker voorlopig geen extra ontsluiting gaat komen blijft het van belang het vrachtverkeer, dat het verbod negeert, aan te pakken. Door een collegebesluit mag de afdeling handhaving van Zuidplas dit verbod nu handhaven. (foto Gemeente Zuidplas)


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg