8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Spreekuren politie in de dorpen van Zuidplas

De politie van team Waddinxveen-Zuidplas gaan vanaf maandag 3 juni een spreekuur houden in de dorpen van Zuidplas. Daarnaast wordt in Nieuwerkerk aan den IJssel het spreekuur aangepast aan de tijden van de markt op het Raadhuisplein. Het steunpunt zal wel minder vaak open zijn.

Het team hoopt hiermee zichtbaarder in het dorp te worden. Met een politiebanner, een statafel en barkrukken zijn de agenten te vinden op een vast tijdstip in de week. De uren die de politie vanaf 3 juni aanwezig is bij de supermarkten, is het bureau in Nieuwerkerk minder open. ‘We hebben een maand lang geregistreerd hoe de aanloop was. Dat bleek heel beperkt’, zegt Ingrid van den Berg van Team Waddinxveen-Zuidplas. ‘Daarom hebben we in overleg met het bestuur tot deze aanpak besloten.’

In Nieuwerkerk zal de balie van de politie in het nieuwe gemeentehuis van maandag tussen 13.00 en 17.00 uur, op dinsdag van 15.00 tot 19.30 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur open zijn. In de dorpen is de politie te vinden op de volgende dagen in :

  • Zevenhuizen – Jumbo Dorpsstraat op dinsdag van 12.00 tot 15.00 uur
  • Moordrecht – De Smidse bij Albert Heijn op woensdag van 09.00 tot 12.00 uur
  • Moerkapelle – Plus Dorpsstraat op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

De aanwezigheid van het team bij de supermarkten in de drie kernen is een direct gevolg van enkele bijeenkomsten die het team vorig jaar organiseerde in samenwerking met partners en inwoners. Hierbij stond de vraag centraal hoe de politie beter met hen in contact kon komen. Naast de aanwezigheid bij supermarkten in de drie kernen, zijn nog twee maatregelen genomen.

Zo is het team sinds enkele weken ook bereikbaar via Whatsapp op nummer 06-18159812. Op kantoordagen kan iedereen die in het werkgebied van het team woont, tussen 08.30 en 17.00 uur vragen stellen. De eerste ervaringen met de chat zijn positief.

De derde actie die het team in gang heeft gezet, is dat medewerkers van het team naar iemand toegaan om een aangifte op te nemen, in plaats van dat deze mensen naar een politiebureau moeten komen. ‘Denk daarbij aan oudere mensen die moeilijk ter been zijn, of aan de eigenaar van een eenmanszaak die tijdens onze openingstijden niet weg kan uit zijn zaak.’ Deze aangiftes gebeuren op afspraak


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg