Jubileum Montmartre aan de IJssel tijdens de pinksterdagen

Tijdens beide Pinksterdagen, dus zowel zondag 9 als maandag 10 juni, vindt  van 11.00 tot 17.00 uur de vijfde editie van de kunst- en creativiteitmarkt Montmartre aan de IJssel plaats in de Beeldentuin van Leefgoed de Olifant. De Beeldentuin ligt in een parkachtig landelijk gebied tussen de werkhaven in het Nieuwerkerkse buurtschap Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland. De opening wordt zondagmorgen bij De Kas verricht met een spectaculaire performance van de Japanse kaligrafe Abe Hikonima.

Montmartre aan de IJssel belooft met 25 kramen en live muziek vooral weer gezellig te worden. Bart Belonje van stichting Leefgoed de Olifant: „Doordat het plaatsvindt in de Beeldentuin waar deze keer meer kunstenaars dan ooit aan deelnemen, krijgt Montmartre altijd een speciaal intiem tintje. Oude bekenden zijn daarom altijd van de partij met hun schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek, sieraden, en andere uitingen. Net als vorig jaar is een aantal kunstenaars aan het werk en vertellen ze u graag over hun werk”.

Alles draait deze dagen om: natuur, cultuurhistorie, kwaliteit en intimiteit. Op beide dagen is er levende muziek: op zondag van Duo Daci en maandag van Dick Raat. Franks Stoks tekent u ter plaatse op zijn iPad en Emmy Verkerke exposeert met mandela’s in De Kas en natuurlijk is er iets te eten en drinken. De toegang is gratis.

De organisatoren vragen bezoekers met de fiets te komen of te voet. Je kunt het prima combineren met een wandeling in Park Hitland of een tochtje over de IJsseldijk. Voor wie met de auto komt: parkeren is gratis bij Restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325, Ver-Hitland. De ingang is naast Restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325, waar u ook gratis kunt parkeren.

De deelnemers aan het eerste lustrum van Montmartre aan de IJssel zijn: 
• Hitomi Abe
• Therese Belonje
• Monique Bleeker-Hoogenboom
• Jeffrey de Bruin
• Tineke van der Does
• Lina van Egten (van Heijl)
• Nelly Geluk
• Marianne Goeree 
• Narinna (Narina Gyulkhasyan)
• Tineke van Hattem
• Roos Hobe
• Jan & Marijke Huismann
• Hans Klein
• Piet Kouwenhoven
• Paul & Edith van der Laan
• Paula de Loor
• Monique Rodenburg
• Nicolette Schuring
• Anneke Slappendel
• Marike Stokker
• Frank Stoks (iPad tekenaar loopt rond heeft geen kraam)
• Ati Vader
• Emmy Verkerke (in de Kas)
• Hanneke de Vogel

Foto’s van de 2018 editie van Montmartre aan de IJssel