8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zorgen over vervallen Posthuis in Moordrecht nemen toe bij VVD

De zorgen over het vervallen Posthuis in Moordrecht nemen toe bij de gemeenteraadsfractie van de VVD. Raadslid Karreman heeft op 3 juni schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W en dat is niet de eerste keer over dit onderwerp.

In oktober 2018 maakte Gouwe IJssel Nieuws al een analyse over hoe lang het al niet goed gaat met het pand en over de gemeente die niet veel kan door het tegenwerken van de Vereniging van Eigenaren. Nu er stukken van een muur naar beneden zijn gekomen maakt de VVD zich zorgen wil dat de gemeente alles uit de kast trekt in kader van de veiligheid.

De VVD-fractie heeft na de informatieavond m.b.t. het Posthuis op 18 september 2018 schriftelijke vragen ingediend. Bij de beantwoording van de vragen is een ‘planning handhavingstraject’ alsook het ‘voornemen last onder dwangsom’ gepubliceerd. Inmiddels zijn we weer ruim een halfjaar verder. De VVD heeft zelfs een stuk van de muur van het Posthuis in handen wat nar beneden is gekomen. Dit laat zien dat de veiligheid verder in het geding komt. Je zou zo’n stuk maar op je hoofd krijgen?” aldus Leendert Karreman van de VVD Zuidplas

Je zou zo’n stuk maar op je hoofd krijgen

Leendert Karreman VVD over los stucwerk

De liberalen willen weten in hoeverre de gemeente Zuidplas zit in het proces van de handhaving en het sloopproces. In een brief heeft de gemeente in oktober 2018 gesteld dat het aangetaste stucwerk gerepareerd moet zijn maar volgens de VVD is dit slechter geworden met gevaar voor passerende mensen : “De VVD-fractie maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de omwonenden en voorbijgangers. Het Posthuis gaat zienderogen verder achteruit, het straatbeeld verloedert en de stukken vliegen om de oren” licht Karreman in de vragen toe aan de gemeente.

Karreman legt uit waarom hij op het dossier blijft zitten en weer vragen stelt : “Wij willen voor de inwoners van Moordrecht, in het bijzonder de direct omwonenden, en voorbijgaand verkeer dat er een oplossing komt voor het Posthuis. Wij willen weten waar we nu in het proces zitten en welke mogelijkheden het college ziet om tot een oplossing te komen. Om diverse redenen is het een langlopend dossier waar zo snel mogelijk zicht op een definitieve oplossing moet komen.”

In de vragen vraagt de VVD of onteigening ook aan bod kan komen om zo de veiligheid te waarborgen. Al vanaf 2010 wordt er gesproken over de onveiligheid rond het Posthuis en al die tijd is er nog niks veranderd aan de situatie. Diverse politieke partijen hebben al vragen gesteld in deze periode.

Lees hier de volledige schriftelijke vragen van de VVD

Advertentie