8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

PvdA/Groenlinks wil plakzuil uit Dorpsstraat in Zevenhuizen hebben.

De gemeenteraadsfractie van PvdA/GroenLinks wil de plakzuil weg hebben uit het centrum van Zevenhuizen in de Dorpssstraat. Raadslid Martin Damen heeft hierover een schriftelijke vraag gesteld of de zuil verplaatst kan worden naar het Nijverheidscentrum tegen over La Baraque.

Damen spreekt over ” De plakzuil is een dissonant in het geheel” over de blikken toren bij het kleine plein. In gewoon Nederlands is een dissonant een wringende samenklank van twee of meer noten. Vermoedelijk is de sociaal democraat van mening dat de zuil niet samen met de nieuwbouw en de straks nieuwe uitstraling van het plein. Hij is zelf ook inwoner van het dorp Zevenhuizen.

De zuilen zijn met het nieuwe reclamebeleid ingevoerd om niet commerciële verenigingen tegemoet te komen. Ze verloren hun mogelijkheid tot plaatsen van borden om evenementen aan te kondigen.Dit was om verrommeling van de openbare ruimte te voorkomen, bij regen of wind kwamen de borden los en lagen door het dorp heen. Naast de zuilen kunnen niet commerciële organisaties ook korting krijgen bij de verhuurder van reclame ruimte.

De zuilen staan ook in Moordrecht, Moerkapelle en tweemaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze worden echter voornamelijk gebruikt door organisatoren van commerciële feesten of festiviteiten. Doordat vaak posters loskomen of scheef worden geplakt ogen de zuilen vaak verwaarloosd.

Advertentie