8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Zeer grote belangstelling voor nieuw gemeentehuis Zuidplas

Op zaterdag 8 juni hield de gemeente Zuidplas een open huis voor haar inwoners in het nieuwe gemeentehuis. De dag ervoor had Staatssecretaris van Ark het officieel geopend en vandaag stond het in het teken van de inwoners. Ondanks het erg slechte weer was de belangstelling erg groot.

Alle ruimten waren open voor het publiek en vooral de raadszaal, de trouwzaal én de kamer van de burgemeester waren populair. Iedereen wilde wel een keer op de stoel van de burgemeester zitten en vooral de kinderen vonden het prachtig om een keer als raadslid door de microfoons te gaan praten. Sommige hadden ook snel het bedieningspaneel door van de video’s waarmee binnenkort de raadsvergaderingen online mee te volgen zijn.

Wie je ook sprak in het raadhuis, het staatsieportret van koning Willem-Alexander en koningin Maxima maakte op iedereen veel indruk en men vond het prachtig. Veel mensen spraken ook dat het van buiten zo klein en donker leek maar van binnen juist heel erg open, licht en ruim is. De bomen werden niet door iedereen gewaardeerd en zoals iemand, die niet bij naam genoemd wilde worden, zei : “Wedden dat die dure krengen binnen een jaar dood zijn?”.

Voor de kinderen was er een speurtocht uitgezet en voor de inwoners was er een kaart meegegeven. Vooral van de rondleidingen, verzorgd door diverse ambtenaren, werd graag gebruik gemaakt en soms moest de ene groep op de andere wachten. Slagwerkgroep Afslag 9 uit Zevenhuizen gaven in en voor het gemeentehuis een optreden en op het plein er voor mochten kinderen zich uitleven met stoepkrijt.

In de trouwzaal hing het kunstwerk dat gemaakt is voor het gemeentehuis door Birgitta Sundström Jansdotter (winnaar cultuurprijs Zuidplas 2017) en in de rest van het gebouw was een tentoonstelling van het project Zuidplas 2050. Kinderen van de basisscholen in Zuidplas hebben hier hun blik op hoe de gemeente er in 2050 uitziet uitgewerkt in een tekening of knutselwerk.

Oud raadslid Bas Stalpers (SP) vond het een grote verbetering ten opzichte van het oude gemeentehuis maar zonder dat er sprake is van enorme luxe. Vooral de nieuwe raadszaal vond hij erg mooi en hij overwoog heel even om terug te keren. Raadslid Paul van Drenth (NEZ) is ook blij met het nieuwe gemeentehuis en de raadszaal en vond het waard dat er geld in geïnvesteerd is. De nieuwe raadszaal zal overigens nog niet gebruikt kunnen worden, de techniek moet nog beter worden afgesteld dus wordt er tot aan de zomer nog vergaderd in het Thorbecke College.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg